Μπάλα,μπαλάκια,μπαλόνια

26 03 2007

Ο τίτλος του post μου ήρθε αμέσως όταν αποφάσισα να γράψω κάτι για τον αγώνα της Εθνικής ποδοσφαίρου. Τρεις χαρακτηρισμοί που περιγράφουν όλη την προεργασία, τη διάρκεια αλλά και ότι ακολούθησε αυτή τη νύχτα της απόλυτης ηλιθιότητας. Και μη νομίζετε ότι θα κρίνω καθόλου την ομάδα ή τον προπονητή. Όχι φίλοι μου. Δεν τη γλιτώνετε τόσο εύκολα!

Μπάλα– Στρογγυλή, δίχρωμη, γεμάτη αέρα κοπανιστό (μην πω τρομπαριστό) και πάντα μια αφορμή να μαζευτούν αντροπερέες στα σπίτια, να εξορίσουν τις γυναίκες και να θυμηθούν κάτι από παιχνίδι. Για πολλούς μέσο εκτόνωσης και αυτό είναι δεκτό (όταν γίνεται σε κόσμια πλαίσια βέβαια). Για αρκετούς μέσο προβολής, όπως είναι οι απανταχού πολιτικοί που με προεκλογικό χαμόγελο έσπευσαν να γεμίσουν τη θύρα των V.I.P. και να εξαγγείλουν το όραμά τους για μια νέα ποδοσφαιρική υπερδύναμη. Για άλλους επάγγελμα, που τόσο ανεύθυνα και αρκετές φορές πονηρά ασκείται (όχι από όλους βέβαια), διαμορφώνοντας κλίμα υπεραισιοδοξίας και τελικά φανατισμού.

Μπαλάκια– Όλοι τα έδειχναν πριν και όλοι τα έψαχναν μετά. Οι χειρότεροι τα είχαν παραφουσκώσει, μάλλον από τον αέρα της μπάλας, και έκαναν δηλώσεις απίστευτης ανδρείας (π.χ. ο κ. Γιάκου, ο οποίος αποκάλεσε την ομάδα Κ.Α.Π.Η. αναρίθμητες φορές, και δεν κοιτάει λίγο το υπουργείο του). Αυτά όμως που δεν είδαμε καθόλου ήταν τα μπαλάκια των υπεύθυνων ασφαλείας για τις φωτοβολίδες και το ξύλο που έπεσε. Και με πειράζει το ξύλο, όταν πέφτει σε αγώνα της Εθνικής, πιθανότατα δίπλα σε πατεράδες με τα παιδιά τους (τους χούλιγκανς του αύριο ίσως;!). Και με πειράζει επίσης όταν το δείχνουν συνέχεια τα κανάλια! Λες και όλα τα άλλα προβλήματα λύθηκαν!

Μπαλόνια– Μοιράζονταν πριν την έναρξη του αγώνα για να προετοιμαστεί ο κόσμος για το πανηγύρι που ερχόταν. Όταν όμως τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά για την Εθνική μας Περηφάνια (μη χέσω!) ξεφούσκωσαν μαζί με τον ενθουσιασμό και τον πολιτισμό. Τη θέση τους πήραν τα κοντάρια από τις σημαίες που είχαν μοιραστεί μαζί τους, και μάλιστα σε θέση βολής. Ωραίο το θέαμα δε λέω, έδειχνε τη διάθεση ενασχόλησης του Έλληνα με πιο κλασσικό αθλητισμό.

Αυτά! Τα είπα και ξαλάφρωσα!-

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: